Alus glāzes
VIEGLAM UN SLĀPES VELDZĒJOŠAM ALUM
Liela glāze ar sašaurinātu lejasdaļu. Šādā glāzē parasti lej alu ar vieglu garšu un zemu rūgtuma līmeni. Ar šādu alu var lieliski veldzēt slāpes, sajūtot vien pavisam maigu apiņu garšu.
APIŅAINAM UN RŪGTENAM ALUM
Garena glāze uz kājiņas ar nedaudz platāku augšdaļu. Šādās glāzēs lej alu ar vidēji piesātinātu garšu, alū jūtami apiņi un rūgtenums, tomēr tas ir maigs un piemērots, lai veldzētu slāpes.
IESALAINAM UN PILNĪGAM
Mazāka tilpuma un smalkāka glāze uz kājiņas. Šādās glāzēs lej pilnmiesīgu alu, kam ir ilga pēcgarša ar karameles un iesala niansēm un maigu medainumu.
PIESĀTINĀTAM UN PIKANTAM ALUM
Glāze uz kājiņas ar plašu atvērumu. Var būt arī lielāka izmēra glāze ar atvērumu kā konjaka glāzei. Tā ir piemērota piesātinātam alum ar garšvielu un augļu notīm, kā arī alum ar vieglu kūpinājumu.
SALDENAM UN AUGĻAINAM ALUM
Glāze ar platu lejasdaļu, kas pāriet šaurākā kakliņā, atkal kļūst platāka un beidzas ar šaurāku atvērumu. Šādā glāzē parasti lej saldenu alu, kurā jūtams svaigums kopā ar citrusa notīm.
TUMŠAM UN SPĒCĪGAM ALUM
Samērā masīva un plata glāze vai kauss – tas izceļ rūgta un stipra alus garšas notis, pasvītrojot tumīgumu un citas tumšā alus nianses.
KLASISKAJAM KVIEŠU ALUM
Bieza liela izmēra glāze ar sašaurinātu lejasdaļu un platāku augšdaļu. Glāze veidota tā, lai izceltu alus aromātu un skaisto, no smalkiem burbulīšiem sastāvošo putu cepurīti, kura ir tik raksturīga kviešu alum.