Alus izejvielas
Apiņi
RŪGTIE
Magnum, Columbus
AROMĀTISKIE
Saaz, Perle, Tettnang
CITAS PIEDEVAS
Pelašķi, virši, kadiķu ogas
Raugi
KULTŪRRAUGI
Augšraugs (s. pastorianus), apakšraugs (s. cerevisiae)
SAVVAĻAS RAUGI
Alu bojājošie, alu nebojājušie
BAKTĒRIJAS
Alu bojājošas, alu nebojājošas
Iesals
CITAS PIEDEVAS
Miežu, rīsi, prosa, pārslas (kviešu, auzu, kukurūzas), milti
NEGRAUZDĒTS
Pilzenes, Gaišais (Pale Malt), Minhenes, Gaišais kviešu
GRAUZDĒTS
Cristal, Malt, Cara Pils, Red Hell
DEDZINĀTS
Šokolādes, melnais vai patentiesals
CITS IESALS
Saldais iesals, skābais iesals, rudzu iesals, dūmu iesals
Ūdens
Kvantitatīvi visnozīmīgākā alus izejviela.
Ūdenī esošie sāļi (joni) ietekmē alus kvalitāti.
Ūdeni pirms izmantošanas alus ražošanā speciāli apstrādā (atdzelžo un mīkstina)
Cēsu alus izmanto ūdeni no 3 dziļurbuma akām, aku dziļums – 200 m