Vai jums jau ir 18 gadi?

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, tā pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgajām personām ir aizliegta.

Alus izejvielas

Apiņi

RŪGTIE
Magnum, Columbus

AROMĀTISKIE
Saaz, Perle, Tettnang

CITAS PIEDEVAS
Pelašķi, virši, kadiķu ogas

Raugi

KULTŪRRAUGI
Augšraugs (s. pastorianus), apakšraugs (s. cerevisiae)

SAVVAĻAS RAUGI
Alu bojājošie, alu nebojājušie

BAKTĒRIJAS
Alu bojājošas, alu nebojājošas

Iesals

CITAS PIEDEVAS
Miežu, rīsi, prosa, pārslas (kviešu, auzu, kukurūzas), milti

NEGRAUZDĒTS
Pilzenes, Gaišais (Pale Malt), Minhenes, Gaišais kviešu

GRAUZDĒTS
Cristal, Malt, Cara Pils, Red Hell

DEDZINĀTS
Šokolādes, melnais vai patentiesals

CITS IESALS
Saldais iesals, skābais iesals, rudzu iesals, dūmu iesals

Ūdens

Kvantitatīvi visnozīmīgākā alus izejviela.

Ūdenī esošie sāļi (joni) ietekmē alus kvalitāti.

Ūdeni pirms izmantošanas alus ražošanā speciāli apstrādā (atdzelžo un mīkstina)

Cēsu alus izmanto ūdeni no 3 dziļurbuma akām, aku dziļums – 200 m